Titlul și codul proiectului

CNFIS-FDI-2019-0309

„Competențe și abilități antreprenoriale pentru studenți – CAAS”

Scopul proiectului

Dezvoltarea spiritului antreprenorial studențesc și a structurii antreprenoriale destinate studenților din Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați (UDJG), inclusiv în context transfrontalier, prin înființarea a 3 centre antreprenoriale studențești pe domenii specifice, la nivelul a 3 facultăți.

Obiectivele proiectului

Obiectivul general al proiectului

Dezvoltarea spiritului antreprenorial studențesc și a structurii antreprenoriale destinate studenților din Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați (UDJG), inclusiv în context transfrontalier, prin înființarea a 3 centre antreprenoriale studențești pe domenii specifice, la nivelul a 3 facultăți.

Obiectivul specific 1

Promovarea spiritului antreprenorial în rândul studenților, în vederea creșterii gradului de dezvoltare personală și a îmbunătățirii perspectivelor de carieră prin participarea unui număr minim de 67 de cursanți la programe de formare profesională antreprenorială și de accesare fonduri UE.

Obiectivul specific 2

Dezvoltarea structurii antreprenoriale din UDJG prin înființarea a 3 centre antreprenoriale studențești, dintre care unul transfrontalier și implicarea studenților în programe de întreprinderi simulate, cursuri de dezvoltare antreprenoriala și concursuri de planuri de afaceri.
Obiectivul specific 3

Creșterea competiției antreprenoriale în rândul studenților UDJG prin promovarea și premierea celor mai bune 3 planuri de afaceri, respectiv a primilor 3 studenți-antreprenori ca nivel de performanță. Crearea unei competiții anuale TOP STUDENT-ANTREPRENOR.

Justificarea necesității implementării proiectului

Dezvoltarea competențelor antreprenoriale în rândul studenților va contribui la creșterea numărului IMM-urilor, implicit la realizarea obiectivelor politicii de coeziune a Uniunii Europene aferente perioadei 2014-2020. Proiectul vizează toți studenții din Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați oferind suportul teoretic necesar pentru punerea în practică a unor idei de afaceri, pe domenii specifice (ex. sănătate). Prin activitățile practice prevăzute, studenții vor dobândi cunoștințe pentru înțelegerea și abordarea corectă a noțiunii de antreprenoriat. Dezvoltarea spiritului antreprenorial în rândul studenților va fi bazată pe o pregătire teoretică de calitate și pe aplicații practice. Activitățile propuse au rolul de a pune în valoare pregătirea studenților și de a-i implica în activități de grup pentru creșterea competențelor antreprenoriale. Se continua direcțiile de dezvoltare instituțională finanțate anterior (2017, 2018) prin înființarea a 3 noi centre antreprenoriale la nivelul altor 3 facultăți și diversificarea paletei de cursuri de formare antreprenorială.

Activități în cadrul proiectului

A1 Activitatea de comunicare și promovare în cadrul proiectului

  • A1.1 Elaborarea strategiei de comunicare pentru proiect;
  • A1.2 Realizarea template-urilor elementelor de identitate vizuală și a materialelor de informare și promovare;
  • A1.3 Diseminarea în medii on-line și off-line a materialelor informative (afișe, fly-ere, mape, pliante etc.).

A2 Activitatea de formare și dezvoltare a competențelor antreprenoriale pentru studenți

  • A2.1 Curs – Engleza pentru afaceri (minim 21 cursanți);
  • A2.2 Curs – Înființarea și administrarea societăților comerciale (minim 21 cursanți);
  • A2.3 Curs – Expert accesare fonduri structurale și de coeziune europene (minim 25 cursanți).

A3 Organizarea și desfășurarea a 3 workshop-uri și o întâlnire cu reprezentanți ai mediului de afaceri

  • A3.1 Workshop – Comunicarea în mediul de afaceri;
  • A3.2 Workshop – Activități antreprenoriale specifice în domeniul medical;
  • A3.3 Workshop – Bune practici antreprenoriale;
  • A3.4 Întâlnire cu reprezentanți de succes ai mediului de afaceri din Regiunea Sud-Est.

A4 Înființare Business Center – SAS UGAL. Școala de afaceri a Universității “Dunărea de Jos” din Galați

  • A4.1 Realizarea Regulamentului Școlii de afaceri și înființarea a 3 centre antreprenoriale studențești, din care unul va funcționa în cadrul Facultății Transfrontaliere, vizând furnizarea de experiență de business comunitar studenților UDJG din Republica Moldova;
  • A4.2 Crearea a 6 programe de formare antreprenorială pentru studenții universității în vederea dezvoltării competențelor antreprenoriale specifice domeniilor de studii;
  • A4.3 Realizarea unei secțiuni – Antreprenor UGAL, cu informații de specialitate, pe platforma Departamentul de Formare Continuă și Transfer Tehnologic (DFCTT) din Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, platformă destinată studenților potențial antreprenori. Modulul va furniza informații privind aspecte practice din domeniul antreprenorial.

A5 Realizarea de stagii de training în întreprinderi simulate

  • A5.1 Reactivarea unei întreprinderi simulate (IS) din cadrul firmelor de exercițiu existente în platforma națională ROCT;
  • A5.2 Realizarea de stagii de training în întreprinderea simulată reactivată (minim 21 de participanți).

A6 TOP ANTREPRENOR UGAL. Desfășurarea unui concurs de planuri de afaceri și premierea celor mai de succes studenți-antreprenori

  • A6.1 Organizarea unui concurs de planuri de afaceri, realizate de studenții UDJG;
  • A6.2 Gala Studenților Antreprenori – premierea câștigătorilor concursului de planuri de afaceri și a studenților antreprenori cu afaceri de succes, care pot reprezenta un model pentru colegi și pot facilita transferul de know-how.

A7 Managementul proiectului – activitate orizontală, ce va contribui la implementarea proiectului, la îndeplinirea obiectivelor și la realizarea indicatorilor prevăzuți

  • A7.1. Monitorizarea, evaluarea și raportarea activităților propuse, precum și a rezultatelor;
  • A7.2. Supervizarea derulării procedurilor de achiziție;
  • A7.3 Managementul resurselor umane implicate în proiect;
  • A7.4 Gestiunea documentelor;
  • A7.5 Elaborarea rapoartelor tehnice și financiare aferente proiectului.
Galerie foto
© 2024 SAS-UGAL